Zdroj: http://drevostavba.hys.cz/betonovani-pasu-zamereni-lavicek-ztracene-bedneni.a23.html  •  Vydáno: 30.7.2011 9:00  •  Autor: V+P

Betonování pasů, zaměření laviček, ztracené bednění

Konečně se tvoří budoucí půdorys našeho domečku

19.7.2011
Dorazil mix a parta dělníků a začali vylévat základové pasy betonem. Počasí celkem přálo, akorát na betonování se udělalo hezky. Druhý den už jen pršelo a pršelo a ve vybetonovaných pásech se tvořili slušné louže a voda crčela do základů.

26.7.2011
Zaměření laviček. Když jsme to poprvé spatřili, docela jsme se vyděsili, že základová deska bude takto vysoko.

28.7.2011
Založení první řady ztraceného bednění a vyztužení armaturou.

30.7.2011
Práce na ztraceném bednění pokračují, dělníci makají od časného rána. Bohužel počasí nám opět nepřeje a práce musely být přerušeny. Dělníci, než začalo pršet, zvládli položit další jednu šáru a vykopat průchodky pro vodu, kanalizaci a elektriku. Snad se počasí umoudří, druhý den by se mohlo pokračovat.

31.7.2011
Bohužel zase prší, dělníci stihli položit a zabetonovat pár cihel ztraceného bednění, pak to zalomili.

1.8.2011
Práce pokračují, položena a zabetonovaná další (třetí) řada ztraceného bednění. Díky hluboké skrývce a mírně šikmého pozemku jsme se shodli na čtyřech řadách bednění, aby dům nebyl příliš utopen v terénu a pod úrovní příjezdové cesty.

2.8.2011
Počasí nám konečně trochu přeje, udělalo se hezky, vysvitlo i sluníčko, tak dělníci opět makají na základech. Dokončili poslední čtvrtou řadu ztraceného bednění, vykopali průchodky pro kanalizaci, vodu, elektriku a položili ležatou kanalizaci.

3.8.2011
Dělníci opět pilně makali, ležatou kanalizaci obsypali a zahutnili pískem, uklidili kolem staveniště a přivezli první várku frity pro hutnění desky.

4.8.2011
Nákladní automobily navážejí desítky tun hutnícího materiálu (frity) z nedalekého závodu zpracovávající čedič a eucor (Eutit s.r.o. Stará Voda). Bagr fritou zasypává základy a dělníci hutní a hutní.

5.8.2011
Zbytek frity přemístěn do základů, uhutněno, položeno protiradonové opatření, položeny kari sítě a připevněno bednění na vylítí desky betonem. Vypadá to moc hezky.

Fotogalerie